Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Meille voit tulla lyhytterapiaan itsemaksavana yksityisasiakkaana tai työnantajasi kautta.
Lyhytterapia voi myös olla askel kohti pitempää Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa. Keskustelu tapahtuu videovälitteisellä, suojatulla etäyhteydellä, puhelimitse, vastaanotolla tai esimerkiksi luontokävelyllä.

Varaa aika

Valitse ratkaisekeskeinen lyhytterapia, kun tarvitset...

• Tukea tunteiden, ajatuksien ja uskomuksien käsittelyssä
• Ratkaisu epätyydyttävään tilanteeseen
• Apua ajanhallintaan, rutiineihin, elämäntapoihisi
• Rohkeutta muutoksessa onnistumiseen

…minkä tahansa elämänalueen kuten työn, ihmissuhteiden tai elämäntapojen suhteen.

Mitä ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa tehdään?

• Kartoitetaan tilanteesi ja luodaan yhteinen toimintasuunnitelma
• Kehität ajatteluasi ja toimintatapojasi osana elämänhallintaasi
• Haluat sitoutua omaan terveyteen-ja hyvinvointiisi lempeydellä
• Etsitään yhdessä voimavaroja eteenpäin suuntautumiseen

Yksilöllinen kehon-ja mielen terveys-ja hyvinvointi heijastuu myös ympäristöömme, ihmissuhteisiimme ja työelämäämme. Oman elämän arvoja tulee pysähtyä säännöllisesti, ja pysyä joustavana muutoksen keskellä. Toisinaan nämä pysähtymiset tulevat kutsumatta, äkillisesti, rajusti.

On hyvä, että sinulla on tukea matkallasi mukana.

Mitä on Ratkaisukeskeinen lyhytterapia?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavaroihisi ja vahvuuksiisi keskittyvää terapiaa. Terapiassa kuunnellaan, kysellään, ja annetaan erilaisia kehon-ja mielen työkaluja elämäntilanteesi ja oman olotilasi kohentamiseen. Monet meistä ovat stressaavassa ja kuormittavassa elämäntilanteessa. Terapeutti antaa tukea tilanteen käsittelyyn. Terapiassa keskitytään enemmän nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Jokainen asiakas on yksilöllinen ja sinun tarinasi on ainutlaatuinen. Meillä on korvat sinua varten sekä kysymykset, jotta voit löytää ratkaisun avaimet itseltäsi. Terapiassa vahvistetaan kykyäsi löytää uusia keinoja ja toiminta solmun ratkaisemiseksi. Etenemme pienin askelin, sinut huomioiden ja polkuasi tutkien ja tukien matkan varrella.

Tietoa Ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta

Terapian ei tarvitse aina olla pitkäkestoista. Lyhytterapia on helposti ja nopeasti saavutettavaa keskusteluapua ja tukee kehon-ja mielenterveyttä myös ennaltaehkäisevästi.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia sopii erilaisiin elämän kriisitilanteisiin ja muihin elämän muutos-ja solmukohtiin. Käyntien määrä sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Ratkaisukeskeisessä terapiassa jo yksikin kerta voi tuoda helpotusta. Terapiaa suositellaan noin 5-25 käyntikerran verran. Olet tervetullut hengähtämään myös pidemmäksi aikaa.

Mihin tilanteisiin tai oireisiin lyhytterapiasta voi saada apua?

Esimerkkejä asioista, joihin lyhytterapia voi tuoda helpotusta

  • Stressi- ja uniongelmat
  • Ahdistus-ja masennusoireet
  • Ihmissuhdeongelmat, sekä erohaasteet
  • Vanhemmuuteen- ja perhesuhteisiin liittyvät haasteet
  • Työelämän tai sen puutoksen haasteet
  • Läheisen menetys, läheisen tai oma sairastuminen, terveys-ja hyvinvointi huolet
  • Pienet ja suuret huolet elämässäsi

Tervetuloa terapiaan!

Käynnit ovat 100% luottamuksellisia, eikä käynnin tietoja tallenneta rekisteriin. Käynnit voidaan järjestää myös etäterapiana, joten voit osallistua terapiaan itse valitsemastasi paikasta.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalankynnyksen terapiaa, joka antaa toivoa ja luottamusta tulevaan ja voimavaroja tähän päivään. Olet tervetullut pienen kuin suurenkin huolen kanssa. Kokeile kerran- ja saat huokaista helpotuksesta.

Kolme loistavaa syytä hakeutua ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan

1) Helppo hoitoonpääsy 100% luottamuksellista. Terapeutti on turvallinen ja luotettava rinnallakulkija, jota sitoo vaitiolovelvollisuus. Yritys toimii eettisten ohjeiden mukaan. Käyntejä ja potilastietoja ei kirjata potilastietojärjestelmään.

Et tarvitse lääkärin lähetettä tai diagnoosia. Riittää, että varaat ajan lähettämällä yhteydenottopyynnön. Palvelemme etänä puhelintai videoyhteydellä. Turussa lisäksi vastaanotto.
Tapaamisen voi toteuttaa luonnossa tai valmentajan ja valmennettavan valitsemassa yhteisessä rauhallisessa paikassa.

2) Kilpailukykyinen hinta Etäterapiakäynti maksaa 70-105 € / 60 min. (ei KELA-korvausta, sis. ALV) riippuen sopimuksesta ja terapeutin ja valmentajan hinnastosta. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä. Ensimmäisellä kerralla suuntaamme katseen tulevaisuuteen.

Mitä ratkaisukeskeinen lyhytterapia on?
Lyhytterapia on lyhytkestoinen 1-25 tapaamiskerran prosessi, jossa käsitellään asiakkaan toivomia asioita. Hoitojakson pituus sovitaan tapauskohtaisesti. Terapiaan voit tulla matalalla kynnyksellä ilman lähetettä - et tarvitse diagnoosia ja psykiatrisia tutkimuksia. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on asiakas-ja voimavarakeskeistä, tulevaisuuteen suuntautunutta, ja tavoitteellista yksilöterapiaa.
Terapiassa syvennytään asiakkaan sen hetkisen elämän muutostilanteeseen tai solmukohtaan.
Lyhytterapiassa voidaan käsitellä erilaisia asioita elämässä, vastoinkäymisiä- ja kriisejä: uupumista, jaksamista, ahdistuneisuutta, parisuhteen ja perheen haasteita, riittämättömyyttä, työhön tai opiskeluun liittyviä paineita, yksinäisyyttä, riippuvaisuutta, minuuteen liittyviä mietteitä, muutoksen pelkoa, ikääntymisen tuomat muutokset ja haasteet tai muita elämän kysymyksiä.

3. Mitä hyötyä on ratkaisukeskeisestä lyhytterapiasta? Jokaisen elämässä voi tulla vastaan asia tai tilanne, jossa tarvitaan rinnalla kulkemista. Ratkaisukeskeisen lyhytterapian avulla löydät voimavaroja arkeesi. Saat toivoa ja luottamusta siitä, että elämä kantaa ja tilanne voi muuttua parempaan. Terapeutti auttaa näkemään valoa tilanteessa. Yhdessä lyhytterapeutin kanssa löydät uusia näkökulmia ja ratkaisun avaimia, tunnistat toimintatapojasi sekä hyödynnetään yhdessä voimavarojasi. Kasvatat itsetuntemusta tutustumalla voimavaroihisi - ja elämänhallintasi parantuu samalla.

Tämä on sinulle, joka haluat lisätä psyykkisiä voimavarojasi, etkä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta etenet askel askeleelta luottaen siihen, että elämä kantaa kyllä. Tietämättä noista askelista etukäteen vielä yhtään mitään. Työskentelet tunteiden ja ajatuksiesi kanssa. Uskallat työskennellä haavoittuvan puolesi kanssa. Uskallat luottaa siihen, että haavoittuvuus ja antautuminen tilanteelle kasvattaa. Ei kasvua ilman kipua sanotaan. Matka itsesi lähteelle on tärkein matka, jonka voit elämässäsi tehdä, sillä se matka voi tuoda merkityksellisyyttä, syvyyttä, ja tarkoitusta elämällesi. Tavoitteena on elää omannäköistä elämää, ja tuoda esiin se, mikä herättää sinut tähän elämään.

Maksutapoina Lasku, Mobilepay, Liikuntasetelit Smartum, epassi, Eazybreak ja Edenred.