Minusta

Oma tarinani

Kun minulta kysytään mikä oli lempiaineeni koulussa, vastaukseni on liikunta, terveystieto ja psykologia. Edelleen tänä päivänä olen valitsemallani tiellä ja rakastan lukea kirjoja aiheesta sekä ihmetellä aivojen ja hermoston ihmeellistä koneistoa, ohjata, valmentaa ja luennoida liikunnasta ja terveydestä.

VARAA AIKA

Kaikilla on juuret ja siivet

En ole syntynyt kultalusikka suussa, mutta me kaikki olemme syntyneet tähtien alla. Elämääni on ajautunut vastoinkäymisiä ja kriisejä, jotka ovat olleet minusta riippumattomia. Valmistuin ylioppilaaksi ja fysioterapeutiksi Helsingissä. Hyppäsin 17-vuotiaana ensimmäisen kerran lentokoneeseen ja sen jälkeen matkustelin ympäri maailmaa, meni naimisiin ja sain kaksi lasta. Asun rivitalossa meren läheisyydessä, ja pihassani on haaveilemani iso trampoliini ja ilmajoogaliina, jossa saan höntsäillä. Olen saanut paljon ja menettänyt paljon. Parhaat lahjat elämässäni ovat lapseni. Kiitän heistä joka päivä. Menetyksistäni kertovat 12-vuotiaana isäni traaginen menetys sekä aikuisiällä toisen vanhempani äkillinen menetys, jotka ovat asettaneet minut kasvokkain traumojen kanssa elämiseen ja niiden kanssa selviämiseen. Halusin muutakin kuin selviytyä, haluan oppia tuntemaan olevani elossa, tehdä ja olla enemmän niitä asioita, jotka tuovat merkityksellisyyttä ja omannäköistä elämää.

Varjosta voloon

Työni valmentajana, fysioterapeuttina ja ratkaisukeskeisenä lyhytterapeuttina mahdollistaa auttamisen ja välittämisen kutsumukseni. Minulla on ollut vahvoja työkaluja käytössäni, jotka olen ottanut käyttööni osaksi elämänkokemusta ja osaksi ammattitaitoani fysioterapeuttina ja ratkaisukeskeisenä lyhytterapeuttina. Olen itkenyt ja nauranut. Olen tehnyt varjotyötä, jotta näkisin valoa. Olen valinnut nähdä asioissa hyvän puolen. Olen opetellut näkökulman vaihtamisen taitoa ja minä olen resilientti - kysymättä edes haluanko sitä. Olen kasvanut rakentavaan yhteisvanhemmuuteen,ja siihen, että perhe säilyy, vaikka liitto loppuu. Olen hukuttanut
itseni vauvavuoden väsymykseen, ja löytänyt voimavarani, itseni uudestaan valvottujen öiden jälkeen. Kun nukkuu taas hyvin, muistaa kuka on. Aina voi kasvaa ja kehittää itseään uudelleen ja uudelleen. Sinäkin voit luoda nahkasi uudestaan.

Nuoruusajan epävarmuuteni on ajanut minut tämän päivän varmuuteen, sillä olen uskaltanut kohdata itseni ja tutustunut varjoihini, siihen mitä pelkään, vihaan ja häpeän. Sinäkin pystyt siihen. Olen oppinut seisomaan omilla jaloillani ymmärtäen, että siihen saa tarvittaessa tukea ja apua muilta, kun uskaltaa nojata. Kaikessa en odota aina pärjääväni yksin, vaan luotan siihen, että ihmiset ja elämä kannattelee ympärilläni, kun uskallan nojata, avata suuni, ja ottaa myös apua vastaan. Tämä on vaatinut terveydentilassa sairastumista vakava-oireiseen kuukauden kestävään koronaan, joka johti rintakasvaimen epäilyyn-ja sitä kautta rintaimplanttien poistoon. Tärkeintä tässä, sain tietää olevani terve. Kävin lisäksi Long Covid -fysioterapiakoulutusta, jotta ymmärtäisin kehoa ja mieltä taas hiukan paremmin. Sitä kautta olen myös kohdannut pelkojani, kuolemanpelkoa sekä kantapään kautta oppinut sen, että tulee luottaa ja hakea apua myös läheisiltä kuin ammattiauttajalta. Kaikesta ei pidä selviytyä yksin. Omaan optimistisen maailmakuvan ja uskallan hymyillä vaikeuksienkin jälkeen, sillä olen kiitollinen pienestä. Kiitollisuuden näkeminen päivittäin on osa päivittäisiä rutiineja. Yhteys luontoon ja liikuntaan on merkittävä terveyden ja hyvinvoinnin edistäjä. Aivoterveys on tämän päivän sana.

Healing on toipumista, toivoa ja valoa

Elämäni ei ole ollut joko vaikeaa tai helppoa, vaan se on elämää, johon kuuluu värit mustasta sateenkaaren sävyihin. Mustan surun tai vastoinkäymisen ympärillekkin voi kasvaa ja ympäröidä elämäänsä kauniilla väreillä. Kun tapahtuu kasvua, oma OmaOlotila laajenee, tulee uusia ulottuvuuksia, joka lisää tietoisuutta itsestä ja ympäröivästä maailmasta.

Vastoinkäymisten aika tarvittiin, jotta sain tutustua itseeni kunnolla ja toipua (healing). Olen opetellut ymmärtää lapsuuden käyttäytymismalleja ja selviytymismekanismeja, jotka olivat saaneet minut osittain suorittamaan ja reagoimaan eri tilanteissa. Tietoiseksi tuleminen auttaa ratkaisemaan toimimattomia tapoja ja haastamaan virheellisiä uskomuksiani. Olen itseni paras
kannustaja.

Opin löytämään omat arvoni, jotka olivat minulle kaikkein tärkeimpiä: lapset, vapaus, läsnäolo, merkityksellisyys työssä ja ihmissuhteissa. Olen määritellyt uudestaan jaksamiseni rajat, ammatilliset tavoitteeni, sen, mitä haaveilen elämältäni. Olemaan kiitollinen ja läsnä myös tässä ohikiitävässä hetkessä. Tiedän kokemuksesta, että elämä voi muuttua sekunnissa. Olen ollut sinnikäs, herkkä, voimakas ja haavoittuva samaan aikaan.

Elämäni ei ole aina eikä sen kuulukaan olla. Hyvä elämä on sellaista, että luottaa siihen, että elämä kantaa, vaikka välillä on vaikeampaa, eikä tulevasta tiedä. Elämään kuuluvat eri värit, eri vaiheina. Sateenkaari rakentuu varjon ympärille pikkuhiljaa. Kuten menetys tai suru - se ei pienene tai mene pois, mutta voimme kasvaa sen ympärille. Jokaisella meistä on omat tapamme, haavamme, ja tarinamme. Jokainen meistä kärsii omalla tavallaan. Voimme myös valita hengähtää ja iloita välissä.

Työkalupakissa valinnat ja mahdollisuudet

Olen löytänyt työkaluja, joiden avulla voin antaa itselleni luvan tuntea myös negatiivisen tunteet. Tunnetaidot ovat auttaneet tulemaan toimeen aamun ahdistuksen - paineentunteen rinnalla kanssa. Tämänkin tunteen kanssa voi olla, hengittää, päästää irti ja jatkaa arjen askareisiin ja rutiineihin. Luoda omannäköisiä, ihania rutiineja. Ajatusten ja tunteiden lisäksi tärkeänä osana elämässäni ovat mahdollisuudet. Unelmien ylle on vedettävä työhaalarit jalkaan. Askel askeleelta eteenpäin. On osattava myös hellittää, pysähtyä, ja antaa tilaa kasvulle. Kehittyessäni itse terapeutiksi, käyn samalla omaa terapiapolkuani läpi. On rikkautta ymmärtää itseään. Riittää, että harjoittelee.

Elämässä tulee aina tilanteita, joissa on mahdollisuus valita. Minkä pohjalta valinnat tekee, pelon vai luottamuksen. On mahdollista oppia työkaluja, joilla elämän valinnat ja muutokset ovat mahdollisia. Tavalliset ihmiset tekevät muutoksia, kun ovat hukanneet itsensä tai elämä on kaikessa raadollisuudessaan pistänyt polvilleen. Kukaan meistä ei välty vastoinkäymisiltä. Kenellään ei luvattu elämää ilman kärsimystä. On valinta nousta ja jatkaa eteenpäin. On valinta - valita mahdollisuus, toivo, usko, luottamus. Olen noussut, katsonut eteenpäin, polvet ruhjeilla. Sinäkin pystyt siihen. Näkemään valoa. Ottamaan tukea vastaan.

Yrittäjäpolkuni tähän päivään saakka

Olen ollut yrittäjänä yli 16-vuotta. Siihen on mahtunut työtä, joka on antanut merkitystä ja iloa; tanssikeikkoja-ja tanssinohjaamista, zumbaa, aquazumbaa ja vesijumppa ryhmien ohjausta. Työtä Personal Trainerina fysioterapeuttivalmentajana isolla, johtavalla ketjulla sekä eksklusiivisella pienemmällä kuntosalilla. Yksilövalmennettavia 16-96-vuotiaille miehille ja naisille. Polven, selän, olkapään -ja ranteen kuntoutusta. Neurologista fysioterapiaa vastaanotolla, kotikäynneillä, palvelutaloissa, sekä allasterapiassa. Liikunnanohjausta ryhmille ja yritysliikunnan parissa kahvakuulasta kehonhuoltoon. Sportmama DVD:n toteuttaminen, Sportmama raskausajan verkkovalmennuksen kehittäminen ja työ raskausajan-ja synnytyksen jälkeisen fysioterapian ja liikunnan parissa. Olen ollut mukana kuntoon Kuukaudessa DVD:ssä ohjaamassa -ja osana sitä luomassa projektia kirjaksi. Olen ohjannut yritysliikuntaa Nordealle vesiliikunnasta kahvakuulaan. Olen luennoinut terveydestä ja ollut messuilla luomassa hyvinvointia erilaisissa Host -ja PR tehtävissä.

Tällä hetkellä toimin keskusvastaavana Fressi24 Hirvensalon Turun toimipisteellä, jossa minulla on vastaanotto fysioterapiaan, hierontaan, valmennukseen -ja ratkaisukeskeisen lyhytterapiaan. Ohjaan allasjumppaa fysioterapeuttina sekä hyvänmielen tanssitunteja. Healing Dance - tunnin ohjaaminen on tapani ilmaista tanssin iloa ja juhlia elämää, kaikesta huolimatta tai juuri siksi.

Yrittäjänä tavoittelen merkityksellisyyttä, ihmisyyttä, luovuutta, vapautta, ja sisäistä kasvua itsessäni ja muissa: on etuoikeus tehdä merkityksellistä työtä ihmisyyden ja kasvun äärellä. Kasvaa mukana itsekin.

Ajatuksiani sinulle

Missioni on luoda tietoisuutta mahdollisuuksista, ja tuoda valoa pimeyteen ja synkkyyteen pilkahduksen toivoa. Olla se tuki sinulle, jonka voimat ovat ehtyneet ja ladata akkuja sinulle, kuka voisit sitä juuri nyt tarvita. Ymmärrän myös, että tarvitsen sitä myös itselleni, paikan ja omanolotilan, jossa lataan akkuja säännöllisesti. Minulle ne ovat olleet tanssi, ystävät, lukeminen, kirjoittaminen, meri ja luonnossa oleminen. Olen ekstrovertti ja introvertti. Saan energiaa ihmisistä - ja tarvitsen säännöllistä miettimisaikaa itseni kanssa. Koti ja luonto, erityisesti meri on minulle tärkeä paikka akkujen lataukseen.

Ole se ihminen itsellesi, jota tarvitset nyt. Uskalla samalla luottaa tukeen ympärilläsi. Minä haluan olla se tuki sinulle tässä elämän vaiheessa fysioterapeuttina, valmentajana, terapeuttina, ihmisenä.


Kompromisseja ei voi tehdä oman hyvinvoinnin ja terveyden kustannuksella. Mahdollisuus valita ja asettaa itsensä tarkasteluun - sen sijaan että tarkastelee muita. Sitä on tietoisuus. Muutoksen voima alkaa, kun ottaa voimavarat käyttöön ja kuuntelee tarpeitaan, uskoo mahdollisuuksiin ja luottaa siihen, että toivoa on aina.

Mitä valitset tänään mennessäsi eteenpäin elämässäsi? Olet elämäsi paras asiantuntija, ja minä olen tuulena purjeissa. Kutsun sinut kasvuun ja mahdollisuuteen luoda omannäköistä elämää juuri tänään.

Löydät ammatillisen verkostoni Helsingissä ja Turussa. Uudet yhteistyökumppanit ovat aina lämpimästi tervetulleita ympäri Suomen- ja etäyhteydellä ympäri maailman.

Sydämellä, Fyssari Ansku

Tehdään yhdessä matkaasi sinun kirjasi tähän ja seuraavaan lukuun kääntämällä uusi sivu elämäsi vaiheeseen. Elämä on erilaisia vaiheita ja jatkuvaa muutosta. Halutessamme voimme oppia ja kasvaa matkan varrella. Riittää, että harjoittelee

Tervetuloa valmennukseeni. Etävalmennus on tämän päivän sana, voimme olla yhteydessä - olit sitten missäpäin Suomea tai maailmaa tahansa. Henkilökohtainen valmennus voi olla käänteentekevä apu sinulle. Otat elämäsi ohjat omiin käsiin valmentajan tuella. Onnen avaimet tulee aina laittaa omaan taskuun. Emme voi odottaa sitä, että joku muu tekisi meidät onnellisiksi. Ilot voivat toki tuplaantua ja surut puolittua yhdessä jaettuina!

Varjotyöskentely on tärkeää, jotta voi kurottautua kohti valoa. Varjoista valoon, olet sen varmasti joskus kuullut. I Choose to see the Good. Opetellaan tunnistamaan varjomme, jotta voimme nähdä taas valoa. Valo on elämän tärkein voima. Se antaa uskoa, toivoa, rakkautta ja luottamusta siitä, että elämä kantaa. On korkea aika oppia, ettei elämää tarvitse kantaa yksin. Usein opimme kantapään kautta. Uskalla luoda siltoja ja yhteyksiä muihin ihmisiin. Yhdessä vuorelle kipuaminen on kevyempi matka kulkea. Toivon, että voit luottaa yhteiseen matkaamme, ja että haluan olla tukena matkasi varrella, kun kompuroit. Usko pois, minäkin kompuroin, vieläkin. Olemme vain ihmisiä. Riittää, että harjoittelee.

Parhaita oppeja elämässäni on ollut, että minun ei tarvitse olla aina vaan niin hemmetin itsenäinen ja pärjäävä, vaan on upea mahdollisuus löytää syvyyttä elämään olemalla tuki toinen toiselle. Kun näytät muille haavoittuvan puolesi, voivat hekin näyttää oman puolensa sinulle. Se jos mikä lähentää ihmissuhteissa. Terapiasuhteessa voit tehdä sen luottamuksellisesti.

Sinä olet elämäsi päähenkilö. Sinä merkitset. Sinä olet tärkeä. Sinä kirjoitat kirjasi tulevat sivut. Menneelle emme mahda mitään, tulevaisuudesta emme vielä tiedä, vaan meillä on tämä hetki. Tämä hetki hengittäen on lahja, se täytyy opetella vain näkemään. Mielenvoima on ihmeellinen, kun opettelemme käyttämään sitä. Plasebo perustuu myös samaan ajatukseen, mielenvoimaan. Kun uskomme, luomme ja toteutamme, ja pystymme kirjoittamaan käsikirjoituksemme yhä uudestaan ja uudestaan. Sinä luot tulevaisuuttasi. Sinulla on merkitystä, sinulla on vaikutusta. Valinnoillasi on tarkoitus. Elämä on tarkoitettu elettäväksi. Meillä on aina mahdollisuus, uusia alkuja. Ja meillä on aivopähkinät. Tule valmennukseeni, niin keskustellaan lisää elämästäsi. Sinun tarinasi päähenkilöstä! Olen mielelläni osana kirjan sivujasi. Olisiko nyt aika kääntää uusi luku elämässäsi?